fbpx
06 - 19 05 35 96 diane@pedagoog.nu

Mijn werkwijze

Zorg op maat bieden

Familiehuis Twente biedt pedagogische ondersteuning op uiteenlopende gebieden voor gezinnen  in de gemeentes Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten en Twenterand. Er zijn verschillende manieren waarop u naar Familiehuis Twente kunt worden doorverwezen, afhankelijk van uw specifieke behoeften en situatie:

 1. Doorverwijzing via de gemeente:

Als u denkt dat u of uw gezin pedagogische ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen met uw gemeentelijke afdeling Jeugdzorg ( -18) of WMO (+18). U kunt met hen in gesprek gaan en uw zorgen delen. Als zij van mening zijn dat Familiehuis Twente de juiste plek is voor de ondersteuning die u nodig heeft, kunnen zij u doorverwijzen naar mij. Dit valt onder Zorg in Natura.

 1. Doorverwijzing via de huisarts:

Uw huisarts is een belangrijke bron van medisch advies en verwijzingen. Als u denkt dat uw pedagogische uitdagingen  aandacht vereisen, kunt u met uw huisarts praten. Zij kunnen een inschatting maken van uw situatie en, indien nodig, u doorverwijzen naar Familiehuis Twente.

 1. Particuliere doorverwijzing:

Als u de pedagogische ondersteuning bij Familiehuis Twente als particulier wilt benaderen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met mij. U kunt de contactgegevens vinden op de website onder het kopje “contact” en een afspraak maken om uw situatie te bespreken. Vergoedingen worden dan door uzelf bekostigd.

 1. Vergoedingen via een Persoonsgebonden Budget (PGB):

Een Persoonsgebonden Budget (PGB) is een financieringsvorm waarmee u zelf zorg en ondersteuning kunt inkopen. Als u denkt dat Familiehuis Twente de juiste plek is, kunt u overwegen om een PGB aan te vragen bij uw gemeente. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u het budget gebruiken om de diensten van Familiehuis Twente te betalen en de benodigde ondersteuning te ontvangen.

  Het kan zijn dat de gemeenteconsulent eerst met mij contact opneemt om te overleggen of er ruimte is in de agenda en of de hulpvraag passend is binnen mijn aanbod. Het gebeurt ook dat mensen zelf eerst contact met mij zoeken om te overleggen of er ruimte is en of de hulpvraag passend is. Er is  echter altijd  een kennismakingsgesprek om samen te ervaren of u bij de juiste persoon bent en om te kijken wat de specifieke hulpvraag is voordat de hulp start.

  Het is belangrijk om te onthouden dat pedagogische ondersteuning van Familiehuis Twente beschikbaar is voor gezinnen met verschillende behoeften en situaties. Of u nu door de gemeente, uw huisarts, particulier, of via een PGB wordt doorverwezen, Familiehuis Twente staat klaar om u te helpen en u de ondersteuning te bieden die u en uw gezin nodig hebben. Neem altijd contact op met de betreffende instantie of zorgverlener om de exacte procedure en verwijzingsopties te bespreken die op uw specifieke situatie van toepassing zijn.

   

  Mijn visie is: “Kijk verder dan het probleemgedrag en breid bestaand positief gedrag
  uit om de eigen kracht van de persoon te versterken”.

   

   

  Volg jij ons al?

   

  Familiehuis-Twente

  Bewust en positief opvoeden
  CONTACT