fbpx
06 - 19 05 35 96 diane@pedagoog.nu

Mijn werkwijze

De weg naar positief opvoeden

Ik werk o.a. met de volgende methodieken.

Ik ben speciaal:
Dit is ontwikkeld door Peter Vermeulen bij Autisme Centraal. Het is een methode met een werkboek/map die helemaal op maat gemaakt kan worden. Hij is voor kinderen vanaf kleuterleeftijd t/m volwassenen. Het is een methode om mensen met autisme op een empowerende wijze, zelfkennis, kennis van het eigen autisme en hoe hiermee om te gaan, bij te brengen.

(Autisme) op je bord :
Autisme Op Je Bord is een spreekstuk dat uitnodigt om op een interactieve wijze met elkaar in gesprek te komen over de manier waarop het autisme zich manifesteert. Dit kan met de persoon met autisme maar ook met ouders, begeleiders, docenten, enz. Iedereen die meer inzicht wil hebben in het gedrag van iemand met autisme. Het is een benadering waarin wordt afgestemd op het individu en diens eigenheid. Er wordt gewerkt vanuit de gedachte dat ieder gedrag een positieve intentie heeft voor de persoon in kwestie. De persoon wil voor zichzelf iets bereiken of vermijden met zijn/haar gedrag.

 

De Matrix methode
De MatriX methode gaat over hoe wij informatie opslaan. Als je dat niet handig doet, kun je chaos in je hoofd ervaren. Als kind al, proppen wij van alles in ons hoofd. Logisch dat dat op een gegeven moment te vol is.
De MatriX methode kan worden ingezet om je hoofd op te ruimen en kun je leren hoe je informatie kunt ordenen. Je maakt (denkbeeldig) een blijvend systeem.
Ook kan de MatriX methode ingezet worden bij onverwerkte emoties, bij trauma en bij onverklaarbare pijnklachten.

De vijf gebieden waarop de MatriXmethode werkt:

De martixcircel

Mijn visie is: “Kijk verder dan het probleemgedrag en breid bestaand positief gedrag
uit om de eigen kracht van de persoon te versterken”.

autisme op je bord
Matrix methode
autisme centraal

Volg jij ons al?

 

Familiehuis-Twente

Bewust en positief opvoeden
CONTACT