fbpx
06 - 19 05 35 96 diane@pedagoog.nu

Autisme

De weg naar positief opvoeden

Autisme kwam jaren geleden op mijn pad toen ik ging werken binnen de zorg. Ik werd meegevoerd in de wereld van het autistisch denken. Het denken dat anders verloopt dan bij mensen zonder autisme. Vaak zo anders, soms zo logisch, soms voor mij verwarrend maar o zo intrigerend. Ik wil weten hoe het zat, dat autisme. In de loop van de tijd schoolde ik mezelf in verschillende methoden en leerde het autisme vanuit verschillende richtingen te bekijken en de mensen met autisme te begeleiden. Steeds vaker begeleidde ik ouders met een kind met autisme en meer en meer ook de kinderen zelf. Nu heb ik alweer bijna 20 jaar ervaring met het werken met mensen met autisme.
Met name mijn training bij Martine Delfos gaf me de richting waar vanuit ik wilde werken. Ik werk vanuit het ontwikkelingsperspectief. Iets waar ik me als pedagoog in kan vinden. Er wordt uitgegaan van een vertraging op specifieke gebieden en een versnelde ontwikkeling op andere gebieden bij mensen met autisme. Hierdoor komt de weg vrij om handvatten te geven richting ontwikkeling en komt er meer toekomstperspectief in beeld.
Dat vind ik zo belangrijk: uitgaan van ontwikkeling, groei!
Wil jij ontdekken waar je groei zit, wie je bent met jouw autisme of voor je zoon of dochter? Maak dan vrijblijvend een afspraak om samen met mij te ontdekken waar je naar toe wilt groeien.

 

Als ouder voel je heel vaak aan : “er is iets met mijn kind maar ik weet niet wat”. Luister naar je gevoel! Dit geldt voor vele ontwikkelingsstoornissen maar zeker ook voor Autisme.

Op de verschillende pagina’s zijn deze signalen uitgewerkt per leeftijdscategorie.

Familiehuis-Twente

Bewust en positief opvoeden
Lees meer